Vaccineren op maat

Informatie over titeren

Op onze praktijk bieden wij ook vaccinaties op maat aan. Dat betekent dat wij kunnen testen of de grote cocktail vaccinatie wel degelijk gegeven moet worden of niet. Zodat er niet onnodig geënt wordt.

Volgens het gangbare vaccinatieschema wordt de grote cocktail enting (hondenziekte, hepatitis en parvovirus) eens in de drie jaar gegeven. Door wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat een grote cocktail soms wel tot tien jaar bescherming zou kunnen geven. Er zomaar vanuit gaan dat de enting van uw hond jarenlange bescherming geeft, kan helaas niet. De werkingsduur kan namelijk per hond verschillen.

Het is op onze praktijk mogelijk om te bepalen of uw hond weer toe is aan de grote cocktailenting of niet. Dit gebeurt door middel van een bloedtest. We hebben een kleine hoeveelheid bloed nodig van uw hond om de antilichamen in het bloed te kunnen bepalen. Wij maken hiervoor gebruik van de VacciCheck Titerbepaling.

Let op: De VacciCheck geldt alleen voor de hondenziekte, hepatitis en het parvovirus. Voor de ziekte van Weil heeft dit geen meerwaarde omdat de antilichamen niet lang genoeg in het bloed blijven. Uw hond zal standaard jaarlijks gevaccineerd moeten worden voor de ziekte van Weil.

Sinds februari 2016 mag de titerbepaling worden ingezet van het NVWA om aan de vaccinatieplicht te voldoen in pensions en asielen. Een positieve titerbepaling in het paspoort van uw huisdier wordt dus ook geaccepteerd.

Voor meer informatie over de VacciCheck kunt u gerust telefonisch contact opnemen 0521 ‑ 59 13 78. De assistenten helpen u graag verder bij uw vragen.

Terug naar Gezelschapsdieren